diumenge, 25 d’octubre del 2020

 CURS 2020-21

MENJA AMB EL CAP!!!

En el Dia Mundial de l'Alimentació alertem que la nostra forma de consum està destruint el planeta i posant en greu risc la nostra salut.

No mengem amb cap. Malbaratem la tercera part dels aliments que produïm, destruïm la natura que ens protegeix de pandèmies com la COVID-19 per aconseguir noves terres de conreu i ens estem menjant els boscos on viuen els últims jaguars i orangutans entre altres espècies amenaçades.

MASSA DINAR A LES ESCOMBRARIES

Cada any, 88 milions de tones de menjar acaben en abocadors a la Unió Europea.

Aquest malbaratament d'aliments és responsable de el 15% d'emissions de gasos amb efecte hivernacle associades a la nostra cadena alimentària, fet que suposa la pèrdua de 143 mil milions en la guardiola europea. Mentre tirem menjar i recursos, prop de 120 milions de persones malviuen en llars en risc de pobresa, exclusió social o privació severa només a Europa.

A més d'un problema ètic, econòmic i social, el malbaratament de menjar és una de les principals causes indirectes de pèrdua de biodiversitat i de l'augment de la nostra petjada sobre el planeta. Si no produeixim tot aquest menjar que acaba a les escombraries estalviaríem 250 bilions de litres d'aigua, l'equivalent a el consum d'aigua potable de 7.600 milions de persones en els propers 30 anys.

La nostra forma de produir aliments està darrere de gran part d'aquesta pèrdua de biodiversitat: tres quartes parts de la superfície terrestre ja han estat modificades per l'home per la nostra forma de vida i consum.

UNA DIETA SOSTENIBLE

En WWF defensem que cal produir prou per garantir l'alimentació de tota la humanitat i fer-ho de manera sostenible, augmentant la varietat de cultius que garanteixi els nutrients que necessitem.

Això vol dir no destruir hàbitats per aconseguir terres de cultiu, reduir el consum d'aigua, emprar menys productes químics i protegir els pol·linitzadors, responsables de la fertilitat dels cultius, i de la gran diversitat de microorganismes que nodreixen els sòls. També suposa acabar amb el malbaratament d'aliments i recuperar la nostra dieta mediterrània, ecològica, sana i variada.

Per la nostra salut i la de la planeta, hem de reduir el consum de carn, menjar més llegums i més fruites, hortalisses i verdures de temporada, que necessiten menys aigua i energia per a la seva producció, i que siguin de proximitat; és a dir, conreades a prop, no a l'altra punta de la planeta.


NO ET MENGIS EL BOSC

Tu decideixes i la teva forma de consumir decidirà el futur de l'planeta i el de moltes espècies. Per fer més sostenible la nostra cistella de la compra necessitem una llei europea estricta que acabi amb la desforestació provocada pel cultiu insostenible d'aliments com la soja, l'oli de palma, el cacau o la transformació de la llar dels últims jaguars i orangutans en pastures per produir carn.

Amb la nostra campanya "No et mengis el bosc" i al costat d'altres ONG, estem demanant a la Comissió Europea que protegeixi els boscos de la desforestació, un pas més en la lluita per conservar el nostre planeta.

Des de fa més de 50 anys i gràcies a el suport dels nostres socis i sòcies, a WWF protegim a les espècies més icòniques i amenaçades de el món, i lluitem sense descans per frenar la destrucció dels seus hàbitats.

La Natura desapareix i la nostra font d'alimentació i salut està en greu risc d'extinció. El moment d'actuar és ara i amb la teva ajuda seguirem lluitant contra la contaminació, el malbaratament i la producció insostenible d'aliments.

Uneix-te a la Lluita de WWF!

Fes-te sòcia / o de WWF!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada