dijous, 25 de novembre del 2021

CURS 2021-22

HEM FET UNA ACTIVITAT PER SEGUIR ELS ACORDS DE LA COP26 I APORTAR LES OPINIONS DE TOTS ELS ALUMNES


COP26: les  claus de la cimera del clima de Glasgow

La cita, que eS celebra a la ciutat escocesa, ha de servir per encarrilar la lluita contra l'escalfament global.

Què és una COP? Les sigles COP en anglès fan referència a la Conferència de les Parts. 

És a dir, a la reunió —normalment anual— dels gairebé 200 països que formen part de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. 

La convenció es va adoptar el 1992 i establia que els gasos amb efecte d'hivernacle que emet l'ésser humà en la seva activitat quotidiana contribueixen al canvi climàtic. La convenció, a més, va fixar que els signants han de reduir aquests gasos. 

Per desenvolupar aquest tractat se celebren les COP, en què participen els delegats i ministres dels gairebé 200 països del món. La primera COP es va desenvolupar a Berlín el 1995 i la número 26 s'hauria d'haver celebrat a Glasgow fa un any, però la pandèmia va obligar-la a ajornar-la 12 mesos. L'última COP, la del 2019, va ser a Madrid.

A la fi la ciutat escocesa de Glasgow acull entre el 31 d'octubre i el 12 de novembre la COP26, la cimera internacional sobre el canvi climàtic. Aquestes són les claus d'una cita organitzada sota el paraigua de les Nacions Unides i que persegueix encarrilar la lluita contra l'escalfament global.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada